Eco-onderhoudsploeg

duurzaam | co2 neutraal | milieuvriendelijk

Met onze volledig CO2 neutrale onderhoudsploegen, zijn wij uniek binnen onze branche. Deze unieke onderhoudsploegen zijn tot stand gekomen vanuit onze intrinsieke motivatie. Duurzaamheid vergt innovatievermogen en elektrificatie. De beschikbaarheid van elektrische bussen, elektrische trilplaten en elektrische bandenzagen krijgt steeds meer vorm. Wij willen deze initiatieven steunen en een bestaansrecht geven door deze nieuwe technologie in onze bedrijfsprocessen te implementeren.

Het opzetten van onze CO2 neutrale onderhoudsploegen is een hele klus. Zo is duurzaamheid en CO2 besparing erg belangrijk. Toch moet het een versterking zijn van de productiviteit en efficiency. Denk hierbij aan de range van een elektrische bus. Hoe lang gaat een elektrische trilplaat of bandenzaag mee op één accu? Al deze vraagstukken zijn uitgebreid onderzocht en beoordeeld. Wij zijn trots op het feit dat we een van de eerste CO2 neutrale onderhoudsploegen van Nederland neer hebben gezet. Momenteel telt de Krom B.V. 2 volledig CO2 neutrale onderhoudsploegen en we blijven de komende jaren hierin doorontwikkelen.

Het vervoer vindt plaats met een speciaal op maat gemaakte Streetscooter. De keuze tussen range, merk-filosofie en service heeft ons doen beslissen om te gaan voor dit merk. Ook zij vinden het belangrijk om de operationele werkprocessen van hun klanten te verbeteren, met oplossingen voor duurzaamheid. Door opvallende stickers tonen wij met trots aan dat deze ploeg volledig CO2 neutraal aan het werk is. We laten graag zien (zowel de opdrachtgever als de hoofdaannemer) aan de buitenwereld hoe belangrijk wij de beperking van CO2 uitstoot vinden tijdens onze werkprocessen.

In onze CO2 neutrale onderhoudsploeg maken we onder andere gebruik van een accu-aangedreven- en draadloze trilplaat voor volledig emissie-vrij werk. De accu heeft voldoende capaciteit voor een volledige werkdag en vormt geen belemmering voor de doorlooptijd van onze projecten. Met deze elektrische trilplaat besparen we 70% van de energiekosten en kunnen we terecht bij bouwprojecten met strenge milieuvereisten zoals waterbeschermingsgebieden en natuurreservaten.

De mogelijkheden zijn er

DE MOGELIJKHEDEN ZIJN ER

We kunnen met fossiele brandstoffen onderhoud plegen, maar we doen het liever elektrisch. Doordat het elektrische segment steeds meer vorm krijgt, kiezen wij ervoor om van af stap 1 mee te gaan met deze ontwikkelingen. We willen ons steentje bijdragen om de impact op het milieu te verlagen. Alle ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid worden op de voet gevolgd en beoordeeld. Het moet namelijk binnen de kernwaarden van de Krom B.V. passen.

Naast de elektrische trilplaat maken wij ook gebruik van de elektrische bandenzaag van Stihl. Dit is de eerste doorslijper ter wereld die wordt gevoed door een oplaadbare accu. Omdat de Stihl nog geen 4 KG weegt (zonder accu en diamantblad), is dit een fijne en handzame elektrische bandenzaag voor onze CO2 neutrale onderhoudsploeg. De elektrische bandenzaag is voorzien van een watertank of drukvat waardoor we overlast van stof en dergelijke tot een minimum beperken.

Waardering van onze opdrachtgevers

WAARDERING VAN ONZE OPDRACHTGEVERS

De CO2 neutrale onderhoudsploeg is niet vanwege de vraag van onze opdrachtgevers ontstaan. Wij merkten dat de mogelijkheden er waren om te verduurzamen en deze grijpen wij pro-actief aan. Het is leuk om te horen dat onze opdrachtgevers bijzonder positief tegenover onze missie richting duurzaamheid staan. Zodra een project het toelaat, sturen wij onze CO2 neutrale onderhoudsploeg erop af. Dit zonder meerprijs maar vanuit onze intrinsieke motivatie.

CO2 neutraal onderhoud voor de hele buitenruimte

CO2 NEUTRAAL ONDERHOUD VOOR DE HELE BUITENRUIMTE

De stip op de horizon. Om deze doelstelling te behalen hebben we opdrachtgevers nodig die dezelfde visie delen op het gebied van duurzaamheid. Wij zijn daarom op zoek naar opdrachtgevers die samen met ons willen verduurzamen. Samen met deze opdrachtgevers willen we de innovatie opzoeken om het proces richting duurzaamheid te versnellen.

Vanaf 2020 hebben we dagelijks te maken met het klimaatakkoord van Parijs. Hier staan de doelstellingen genoteerd voor uitstoot vermindering. In 2030 moet de EU minimaal 40% minder CO2 uitstoten. Nederland staat hierin voorop en wil de Europese doelstelling verhogen naar 55% in 2030. Wij nemen als bedrijf een pro-actieve houding voor de doelstellingen die staan omschreven in dit klimaatakkoord. Doordat wij graag voorop lopen, streven wij ernaar om eerder aan deze doelstellingen te voldoen.

Interesse?

Neem vrijblijvend contact op